Ring om hjælpSkriv om hjælpHistorierHvem er Ungekontakten

Bolig/Flytte hjemmefra


Det kan være uoverskueligt at skulle flytte og især første gang, du skal flytte hjemmefra og bo alene uden dine forældre.

Økonomisk kan det være svært at få til at løbe rundt, hvis du eksempelvis er studerende. På de fleste uddannelsesinsitutioner er der en studievejleder eller SU-vejleder, som kan hjælpe dig med spørgsmål vedrørende SU, når du er udeboende.

Er du under 18?
Er du under 18 og vil flytte hjemmefra er det i princippet stadig dine forældres pligt at forsørge dig og give dig tag over hovedet. Snak derfor med dine forældre om de vil hjælpe og støtte dig.

Er du uvenner med dine forældre eller har de smidt dig ud, får du/dine forældre derfor ikke nødvendigvis hjælp af kommunen. Forældremyndigheden har forsørgelsespligten indtil barnet bliver 18 år. Vejle Kommune anbringer som hovedregel ikke unge mellem 15-18 år, og tilbyder dermed heller ikke et værelse eller lejlighed til den unge.

Du kan søge om, at få din Ungeydelse (som ellers udbetales dine forældre) udbetalt af Udbetaling Danmark.

Her kan du henvende dig:

• Information om og søgning af SU se www.SU.dk. Alternativt kontakt din uddannelsesinstitution eller studievejleder.

• Information om ungeydelsen se: www.borger.dk/Sider/Boerne-ungeydelse-udbetaling.aspx

• For at søge bolig i Vejle:
Fælles portal for ungdomsboliger i Vejle:
www.ungdomsboligerivejle.dk - Her kan du finde informationer om ungdomsboligerne, søge bolig, se placering på venteliste, svare på tilbud samt meget mere. Ungdomsboliger anvises til unge under uddannelse eller andre unge med særligt behov for en ungdomsbolig.

Ungbo-Vejle (ungdomsboliger og småfamilie)
Havnepladsen 2, 7100 Vejle Tlf.: 75 82 99 91 Hjemmeside: www.ungbo-vejle.dk

Campus One er 30 moderne kollegieboliger med mange plusser, f.eks trådløst højhastighedsnetværk, penthousecafé på tagterassen og fritidscenter i Basement One. Kontakt Campus One administrationen, tlf. 76 42 62 00

Derudover kan du søge bolig ved et af de mange boligselskaber, der findes i Vejle.

Trine
Medarbejder
TCBU
Vi ønsker også at hjælpe dig
76 81 58 00 | ungekontakten@vejle.dk | Ungekontakten, Boulevarden 19K, 7100 Vejle
Chat med os
Læs min historie her